FOTO / COVID-19: Primele doze cu vaccin au ajuns la Botoșani

Astăzi dimineată la 09.30 au ajuns la Direcția de Sănătate Publică din Botoșani primele doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Din primul transport fac parte aproximativ 500 de doze de necesare vaccinării cadrelor medicale și a celor care luptă în mod direct cu covidul.

Potrivit coordonatorului DSP, medicul Monica Adăscăliței, până în prezent, 484 de angajați ai instituțiilor din județul Botoșani au solicitat vaccinarea.
Mâine, începând cu ora 09.00, peste 100 cadre medicale sunt programate pentru vaccinare, în centrul din cadrul Spitalului Judetean „Mavromati”. Managerul DSP, Monica Adăscăliței este prima de pe această listă.

„Avem programați personal medical din prima linie de la spitalul județean, spitalul Dorohoi, cadre care sunt în prima line în lupta cu covid. Pe platforma s-au înscris cei 484, tocmai au fost dozele în funcție de cerințele celor care vor să se vaccineze. Ulterior, după ce vom primai alte cereri vom cere exact dozele care avem nevoie. Momentan vaccinăm personal medical, personal ISU, tot personalul care este în lupta cu covidul. ulterior vom continuă cu populația. Dozele cu vaccin sunt depozitate la iași , la spitalul Militar și noi primim la Botoșani dozele de care avem nevoie”, a declarat șefa DSP, Monica Adăscăliței.

Pe baza unei ordonanțe care va fi emisă în zilele următoare se va permite înființarea a încă 12 centre de vaccinare, care vor a fi organizate în municipiile și orașele din județ.

„În județ, avem 12 centre plus unitatea mobilă. Teoretic, mâine ar trebui să am o întâlnire cu primarii UAT-urilor pe rază cărora sunt declarate centre de vaccinare, urmând că de săptămâna viitoare să fie operaționalizate: Botoșani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Bucecea, Flămânzi, Ștefănești. În municipiul Botoșani avem cinci săli de sport, de aceea așteptăm ordonanța de urgență pentru operaționalizare”, a declarat prefectul Dan Nechifor.