FOTO/ Fonduri europene pentru Botoșani!

Președintele CJ Botoșani, Doina Federovici împreună cu administratorul public al județului Cristian Nistor, însoțiți de senatorul Lucian Trufin au fost prezenți în aceste zile la Bruxelles, la întâlnirea cu reprezentanții Direcției responsabile de România la nivelul Comisiei Europene, conduși de doamna Aida Liha Matejicek, șeful Unității România pentru politică de coeziune, pentru susținerea europeană a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus.

„În urma discuțiilor, a reieșit ideea că județul Botoșani are nevoie de un mecanism de atragere directă a fondurilor de la Comisia Europeană și de sume importante pe diferite axe de finanțare, astfel încât să putem accelera procesul de dezvoltare.
Căutăm soluții pentru ca discuțiile pe care le-am purtat să le putem transpune cât mai repede în practică în folosul județului.
Noi chiar vrem și avem determinarea de a atrage fondurile europene, pentru că, în contextul tăierilor bugetare operate de către guvernul PNL-USRPLUS în acest an, acestea sunt singura șansă pentru dezvoltarea județului și recuperarea decalajelor față de celelalte regiuni ale țării”, a declarat Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a sprijinit delegația care a reprezentat județul Botoșani pentru a se întâlni cu oficialii europeni cu putere de decizie în ceea ce privește alocarea fondurilor europene.

(Visited 335 times, 1 visits today)