FOTO | Iulian Rotariu, felicitat de colegii de la ISU pentru rezultatele din Bolivia

A alergat 220 de km în condiții greu de suportat și a stabilit un nou record.

Revenit din ultramaratonul din Bolivia organizat de Canal Aventure, pompierul Iulain Rotariu a fost întâmpinat în aplauze, duminică, de colegii lui din Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Aceștia au ales ziua de 10 octombrie (10.10)pentru că pentru ei este„un om de nota 10”. Iar festivitatea a avut loc la ora 10.10.

„Ești omul care ai doborât un record mondial din 2018, cu o oră și 32 de minute, deci înseamnă că ești un campion al acestei lumi. Felicitări și îți mulțumim că ești alături de noi”, l-a întâmpinat colonelul Dan Decebal Muraru, șeful ISU Botoșani.

Singurul român înscris în această competiție, Iulian Rotariu le-a mulțumit tuturor, cu lacrimi în ochi, anunțând că vârsta de 45 de ani, pe care tocmai a împlinit-o, nu va reprezenta finalul întrecerii, ci startul pentru doborârea a noi recorduri. 

„A fost cea mai grea competiție. Fără aer e foarte greu. La asta s-a adăugat diferența de temperatură zi-noapte de peste 30 grade, diferența de nouă ore de fus orar, efortul depus. Toate la peste 4.000 de metri altitudine”, a adăugat pompierul botoșănean.

În ultramaratonul din Anzii Cordilieri, „Ultra Bolivia Race”,  Iulian Rotariu s-a impus în toate cele șapte etape și a  reușit să câștige în fața celorlalți participanți cu un timp total de 23 de ore, 32 de minute şi 30 de secunde.

(Visited 86 times, 1 visits today)