FOTO/VIDEO Astăzi, la Botoșani, a început vaccinarea anti-covid. Monica Adăscăliței, ȘEFA DSP: „Este o onoare pentru mine că am fost prima persoană vaccinată în judeţul Botoşani”

VEZI STIREA IN FORMAT VIDEO:

Prima tranșă de vaccinuri anti-COVID a fost recepționată, duminică dimineață, de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani,unde a fost adusă de la Iași sub escorta jandarmeriei și poliției.

În primă fază județului Botoșani i-au fost alocate 500 de doze de ser care, timp de 5 zile, vor fi administrate personalului medical programat pentru vaccinare. Până acum 484 de angajați din sistemul medical botoșănean au solicitat vaccinul. Primul botoșănean imunizat a fost dr. Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

„Este o onoare pentru mine că am fost prima persoană vaccinată în judeţul Botoşani. M-am vaccinat pentru ca cred în acest vaccin şi am speranţa că va fi începutul sfârşitului acestei pandemii, să scăpăm de această suferinţă, de această boală, de faptul că foarte mulţi dintre noi am pierdut oameni dragi, membri ai familiei şi prin vaccinare este singura şansă să putem scăpa de această boală”, a declarat Monica Adăscăliței, sefa DSP Botoșani.

Pentru început au fost organizate două centre de vaccinare, în cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență (SJU) și al Spitalului Municipal din Dorohoi unde vor fi imunizați, pe lângă personalul medical, și lucrătorii care activează în domenii considerate critice. Celelalte 12 centre din județ vor fi operaționalizate, cel mai probabil, în această săptămână.

Astăzi urmează a fi vaccinate, în total, aproximativ 120 de persoane.