FOTO/VIDEO BROSCAUTI: Covor asfaltic turnat în prezența vicepreședintelui CJ , Dorin Birta

VIDEO:

Consiliul Județean Botoșani prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a demarat lucrările de reparații pe drumurile județene programate pentru anul 2020.
În concordanță cu modelul aplicat anul trecut, și anul acesta județul a fost împărțit pe două zone de lucru, cea de nord și cea de sud, pentru ca lucrările să se poată desfășura concomitent.

Startul lucrărilor a fost dat la începutul lunii mai și pe DJ 292 Dorohoi – Broscăuți. Pe un tronson de 4 km se toarnă covor asfaltic într-un strat până la ieșirea din Broscăuți. Șantierul a fost vizitat și de vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta.

„Ne dorim să facem cât mai mulți kilometri de drum județean, prin turnarea de covoare asfaltice. Ca și anul trecut, am împărțit în două zone de lucru, zona de sud și zona de nord. În momentul de față am început asfaltarea cu tronsonul de la Broscauti, de la intrarea din Dorohoi spre ieșirea din Broscauti, pe o lungime de 4 kilometri. Mergem în continuare, prioritar pe covoare asfaltice pentru a executa lucrări cât mai de calitate și ca rezistență să fie cât mai mare. Vom reuși să realizăm tot ce ne-am propus. Toate investițiile în refacerea infrastructurii județe vor fi duse la bun sfârșit. Avem alocate în prima faza 140 miliarde de lei pentru aceste lucrări. De asemenea, pentru porțiunea Prajeni, limita cu județul Iași avem alocată suma de 10 milioane de lei. Tot ce ne-am propus și tot ce am promis că vom executa ca și lucrări pe drumurile județene îmi doresc să le ducem la bun sfârșit și în condiții corespunzătoare”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ Botoșani.

Tot pe zona de Nord a județului se toarnă covor asfaltic într-un strat pe DJ 291 C Hilișeu Horia – Pomârla, iar pe Zona de Sud au fost demarate lucrări pe DJ 208 C Orășeni Deal – Mesteacăn și pe DJ 208 H Baisa – Corni.
Pe porțiunea cu 3 benzi de circulație (între satul Orășeni Deal și intersecția cu drumul comunal spre Orășeni Schit) se efectuează lucrări pregătitoare în vederea turnării unui covor asfaltic într-un strat ce va asigura continuitatea stratului de asfalt turnat anul trecut, iar pe drumul județean 208H Baisa –Corni se efectuează lucrări premergătoare turnării covorului asfaltic (reparații fundație drum), urmând ca la finalizarea acestora să fie turnat covor asfaltic în două straturi.
Pe lângă aceste lucrări de reparații și întreținere, au fost semnate contractele și se vor demara și lucrările pentru stabilizarea a doi versanți de pe drumurile județene DJ 293, Dumeni–Havârna și DJ 296, Roma-Nicșeni.
Aceste două proiecte sunt derulate prin Compania Națională de Investiții.