FOTO/VIDEO COȘULA, o comună în plină dezvoltare

VIDEO:

Locuitorii satului Șupitca din comuna Coșula sunt mai aproape de civilizație. Drumul commnal care străbate localitatea, asfaltat în toamna anului trecut, este completat, acum, de alte lucrări cu rol de prevenire a inundațiilor.

Primăria efectuează lucrări de colectare şi scurgere a apelor pluviale, în total 4.832 de metri de șanțuri și rigole, precum și podețele care asigură intrarea în gospodării. Investiția, în valoare de aproape 5 milioane de lei, este realizată din bugetul local și este extrem de importantă pentru localnicii care, în lipsa acestor rigole, au fost inundați ani la rând de scurgerile de pe versanți.

În această primăvară s-a lucrat intens la amenajarea parcării de la Mănăstirea Coșula, monument istoric emblematic pentru comunitate, dar și pentru întregul județ, aflat pe harta turismului ecumenic din țara noastră. Primarul Mircia Acatrinei spune că parcarea are o suprafață de aproximativ 1500 de metri pătrați, este realizată din piatră și permite accesul a cel puțin șase autocare și aproximativ 40 de mașini mici.

Investiția, în valoare de 90.000 de lei, a a fost realizată din fonduri proprii și cu resurse 100% locale, adică cu cei 60 de angajați ai Gospodăriei comunale.

Pentru a realiza toate investițiile programate, primăria comunei Coșula va angaja încă 20 de persoane care să asigure forța de muncă necesară.

GALERIE FOTO: