FOTO/VIDEO DOINA FEDEROVICI, președintele Consiliului Județean Botoșani: „S-au reluat șantierele de pe Drumurile Județene”

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Peste puțin timp, locuitorii comunei Trușești vor circula în condiții civilizate pe relația Ionășeni – Mășcăteni.
Lucrările de modernizare a DJ 282 sunt în grafic, realizate în proporție de 60%, adică pe 6 din cei 10 km propuși pentru modernizare.
Obiectivul de investiții a fost vizitat, luni, de conducerea Consiliului Judeețean. Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Ghiroghian, s-au întâlnit cu constructorul pentru a discuta despre stadiul lucrărilor.

„Din această săptămâna s-au reluat șantierele finanțate prin PNDL-2. În acest moment constructorii lucrează la rigolele de DJ 282A – DN 29D Ionaseni-Mascateni, lucrări care vor fi finalizate în cel mai scurt timp posibil. În toamna, după cum bine știți, au fost turnați primii 6 km de asfalt, iar până la sărbătorile pascale avem promisiunea fermă a constuctorului că vor fi asfaltati și restul de 4 km rămași, urmând a continua lucrările pe partea de rigole și podețe. La momentul actual stadiul lucrării este undeva la 58%. Investiția pe acest sector de drum se ridică la 17.6 milioane de lei. Așa cum am spus-o de fiecare dată investițiile în infrastuctura rutieră în județul Botoșani rămâne prioritatea numărul unu în mandatul meu de președinte al CJ Botoșani”, declară Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Investiția, în valoare de aproximativ 18 milioane de lei, este finanțată de Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa II.