FOTO/VIDEO Grija pentru generațiile viitoare, o prioritate în comuna Tudora

VIDEO:

Investiția în educație este cea mai importantă, pentru că este, de fapt investiția în viitorul comunității. Acest principiu a stat la baza proiectelor realizate cu fonduri guvernamentale și în comuna Tudora, din județul Botoșani, unde Programul Național de Dezvoltare Locală inițiat în Guvernarea PSD a contribuit la creșterea nivelului de trai pentru toți locuitorii comunei.

S-a investit masiv în infrastructură și în special în cea școlară. Și asta pentru ca elevii să nu fie mai prejos decât colegii lor de la oraș, dar și pentru a-i motiva și mai mult să învețe.

Acum, cei 560 de elevi de la Școala Gimnazială Tiberiu Crudu  vin cu drag la ore, pentru că școala este modernizată și reabilitată, are acoperiș nou, bănci noi și, cel mai important, grupuri sanitare în incintă, așa cum informează Gheorghe Penciuc, președintele filialei locale PSD.

Această școală a fost reabilitată prin programul PNDL, inițiat de guvernul PSD. Investiția a costat 1.150.000 de lei, dincare 170.000 a fost cofinanțarea din partea primăriei Tudora. Beneficiază de această investie 560 de elevi din această localitate. Reabilitarea a constat în modernizarea interioară a școlii, includerea de grupuri sanitare în interiorul ei, acoperirea școlii, mobilier nou care a fost achiziționat din fonduri ale Primăriei”, a declarat Gheorghe Penciuc, președintele filialei PSD-Tudora.

Și preșcolarii au motive de bucurie. Nu mai sunt nevoiți să se înghesuie în spații mici și întunecate din casa veche de 120 de ani, subrezită, degradată, insalubră, lisită de spațiu și mai ales de siguranță. Și nici să iasă iarna, prin zăpadă, în curtea  școlii, pentru a merge la toaletă.

Acum învață într-o grădiniță nouă, frumoasă și aerisită, construită pe 400 de metri pătrați, cu fonduri prin PNDL.

„Această investiție a fost un vis pentru toți tudorenii deorece copii învățau într-o clădire improprie pentru cele trei clase de copiii pe care îi are localitatea la grădiniță. Investiția a durat doi ani de zile, a fost realizată prin programul PNDL, inițiat de guvernul PSD, în valoare 1,1 milioane lei. Grădinița are două săli pentru copii de grădiniță și o sala pentru clasa pregătitoare. Grădinița este dotata cu grupuri sanitare pentru fiecare sala, mobilier nou, este la standarde care pe mulți i-ar face invidioși”, a mai adăugat Gheorghe Penciuc.

Construcția este racordată la apă potabilă, are grupuri sanitare în incintă și calorifere în sălile de clasă, pentru că imobilul este încălzit cu centrală termică.

FOTO: