FOTO/ VIDEO Lucrările de modernizare a drumurilor județene sunt în plină desfășurare. Peste 6,5 km de asfalt ce leagă localitățile Cotusca de Ghireni

VEZI STIREA IN FORMAT VIDEO

Lucrările de modernizare a drumurilor județene din Botoșani sunt în plină desfășurare, mai ales că vremea permite.
Unul dintre tronsoanele care sunt pregătite pentru asfaltare este DJ 293 Cotusca – Ghireni – DN 24C.
Demarate în luna septembrie, lucrările sunt în grafic, spune directorul Direciei județene de drumuri și Poduri, Cătălin Ghiorghian.

„Aici se fac lucrări de modernizare pe o distanță de 6,5 km. Acum se lucrează la stratul de balast, urmează că în primăvară să trecem la stratul de piatră spartă și apoi la cele trei straturi de asfalt”, declara Cătălin Gheorghian, directorul DJDP.

Șantierul a fost vizitat de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, dar și de senatorul Lucian Trufin.

„O lucrare extrem de importantă care se realizează pe drumurile județene. Suntem în Cotusca – Ghireni, iar aici se desfășoară modernizarea a peste 6,5 km de drum județean, iar pentru această investiție sunt alocați peste 17 milioane de lei. Suntem în grafic cu lucrările. Se va lucra, din spusele domnului constructor, atât cât vremea ne va permite și mai mult de atât, lucrările în primăvară se vor finaliza cu succes. Repet, drumurile județene, infrastructura județeană este prioritatea mandatului meu și încercăm să promovăm astfel de investiții”, declară Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Primarul Constantin Viorel Ciobanu spune că investiția este cu atât mai importantă cu cât asigură legătura comunei cu restul județului, prin drumul național.

„Avem o investiție a Consiliului Județean prin PNDL. Este un obiectiv care este foarte important pentru comunitatea noastră, pentru satul Ghireni. O lungime de afalt care măsoară peste 6 km. Suntem onorați și ne dorim să mai avem astfel de investiții în comunitate. Drumul era imperios necesar de a fi realizat, întrucât toate zonele care se intersectează cu drumul dau în drumul național și atunci este extraordinar de bine. Ne dorim să mai avem parte de astfel de investiții”, declară Viorel Ciobanu, primarul comunei Cotusca.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa II, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.