FOTO/VIDEO Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, s-a aflat astăzi în vizită la Botoșani, împreună cu Adrian Pintea, directorul APIA

VIDEO:

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, s-a aflat astăzi în vizită la Botoșani, împreună cu Adrian Pintea, directorul APIA.
Cei doi au avut o serie întâlniri cu medicii veterinari din județ, cu reprezentanții instituțiilor din subordine, dar și cu fermierii și primarii din zonele vizitate, respectiv Ștefănești, Rădăuți Prut, Darabani și Dorohoi.

În periplul său prin județ, ministrul a comunicat fermierilor că „Toate programele care sunt în derulare şi funcţionează vor rămâne”.

La Ștefănești a menționat că se ia în calcul inclusiv implementarea unor programe care să le completeze pe cele existente, iar cele care nu funcționează bine vor fi perfecționate. În plus, ministrul a spus că va urmări ca subvențiile să ajungă la fermieri și la producători, în scopul declarat.

Cea mai mare problemă a producătorilor ar fi, în opinia ministrului, cea a depozitării şi a valorificării producţiei în condiţii avantajoase pentru producător.
Oficialul apreciază că singura modalitate prin care fermierii vor avea de câştigat în faţa intermediarilor este aceea a asocierii în cooperative agricole.

La Rădăuți Prut, cei doi oficiali au vizitat una dintre cele mai profitabile ferme din județul Botoșani, al cărui proprietar este Tiberiu Nichiteanu. Ministrul a apreciat volumul de muncă și mai ales, eficiența acesteia.

În vizita în județ, Oros a fost însoțit de senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, deputatul Cristian Achitei, Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL, consilierul județean Ada Macovei, Cristian Delibaș, directorul Direcției județene pentru Agricultură, Bogdan Mihai Cîmpanu, de la APIA Botoșani, și Minodora Vasiliu, directorul DSVSA.

GALERIE FOTO