FOTO/VIDEO Modernizări și investiții RECORD în comuna Stauceni

VIDEO:

Nivelul de trai din comuna Stăuceni crește cu fiecare investiție derulată de administrația locală. Indiferent că e vorba de drumuri, școli sau utilități, fiecare dintre proiecte modernizează comuna și vin în sprijinul populației, care are, astfel acces mai facil la servicii de primă necesitate.
Una dintre aceste investiții este așteptată de zeci de ani de locuitorii satelor Tocileni, Stăuceni și chiar Bălușeni, dar și de cei care tranzitează drumul comunal 31A. Traseul de 5,6 km, care asigură legătura celor două comunități cu drumul național, va fi consolidat și asfaltat. Investiția, de 5,2 milioane de lei, este realizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„Ne aflăm pe DC 31A, drum care face legătura intre satul Tocileni și centrul de comună. În afară de asta mai face și legatura între satele din comună Baluseni, vorbim de satele Balusenii Noi, Lunca și chiar Baluseni. Este o scurtătură care poate să ajungă mai repede în municipiul Botoșani. Este o investiție de 5,2 milioane de lei realizată prin PNDL”, declara Cosmin Epuras, primarul comunei Stauceni.

Un alt proiect important pentru comună este nouă aducțiune de apă care va alimenta gospodăriile din comuna Stăuceni.
Investiția va fi realizată cu bani europeni și presupune modernizarea unei stații de pompare, a unei stații de clorinare, a unor bazine și 13 kilometri de aducțiune de la Răchiți la Stăuceni. Potrivit primarului Cozmin Epuraș, acesta este unul din proiectele mari pe care le-a accesat pentru comuna Stăuceni și care are o valoare de 1 milion de euro.
O altă realizare pentru comună este înființarea sistemului de aducțiune a gazelor natural în toate cele 4 sate componente, un proiect prin care toate cele 1.200 de gospodării vor fi racordate la rețeaua de gaz metan.

Valoarea proiectului este de 30 de milioane de lei.

„Mai avem modernizarea aductiunii de apă în valoare de 1 milion de euro, finanțată prin AFIR. Este în procedura de evaluare a ofertanților. Avem opt societăți interesate pentru executarea acestei investiții. De asemenea mai avem o investiție de o importantă majoră pentru comunitate legat de racordarea celor patru sate la rețeaua de gaz”, a mai adăugat edilul Comunei Stauceni.

galerie foto: