FOTO/VIDEO SENDRICENI: Peste 7 kilometri de drum modernizat în satul Pădureni

VIDEO:

Locuitorii comunei Șendriceni vor avea, din acest an, acces mai ușor către serviciile și instituțiile de primă necesitate. Ei vor circula pe un drum modernizat cu fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), program initiat de guvernul PSD. Primarul Marin Dohotariu a profitat de toate oportunităţile de finanţare pentru dezvoltarea comunei, iar acest program a adus banii de care avea nevoie pentru modernizarea infrastructurii școlare și rutiere.

Una dintre investițiile extreme de importante este reabilitarea drumurilor de interes public, pentru care s-a atras o finanțare de 7,7 milioane de lei.
Mai exact, cu acești bani va fi modernizat DC76 B, pe o lungime de 7,7 km în satul Pădureni, de la limita cu drumul județean DJ 291 C până la limita cu localitatea Dersca. Dacă înainte era un proiect în lista investițiilor propuse și promise de primarul Marin Dohotariu locuitorilor satului Pădureni, acum este un vis împlinit.
Demarate în luna aprilie, lucrările sunt acum la stadiul de pregătire pentru turnarea stratului de asfalt. Concorm contractului, în primăvara anului viitor peste 3.500 de locuitori din comunele Șendriceni și Dersca vor circula în condiții europene.


„Acest drum este reabilitat prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Drumul are o lungime de 7 km, cu o valoare totală de 7,7 milioane de lei. Lucrările au început în luna aprilie, a acestui an și are un termen de finalizare în luna martie 2021. În momentul de față se lucrează la hidraulica drumului, urmând ca săptămâna viitoare să fie întinsă piatra concasata și să pregătim pentru turnarea covorului asfaltic. De această lucrare vor beneficia locuitorii localității Pădureni și cetățenii comunei Dersca și nu numai”
, a declarat Marin Dohotariu, primarul comunei Sendriceni.

Și pentru că își dorește să o comună europeană, primarul Marin Dohotariu a modernizat și rețeaua de iluminat public. În mai multe sate, corpurile de iluminat cu eficiență redusă au fost înlocuite cu aparate de tip LED, mult mai eficiente. Rețeaua de iluminat public va fi extiinsă și modernizată, treptat, în toată comuna.

FOTO