FOTO/VIDEO/Ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de est

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Ieri după amiază, oamenii legii au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, judeţul Botoşani, trei persoane care se deplasau dinspre malul împădurit al râului Prut către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat  au procedat la monitorizarea persoanelor care, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat coletele și s-au îndreptat spre pădure.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 80.000 de ţigarete în valoare de 56.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.