VIDEO/ FOTO Grădinița cu program prelungit nr.22 intră în reabilitare. Preșcolarii desfășoara orele online

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Grădinița cu program prelungit nr.22 din Parcul Tineretului s-a închis pentru reabilitare. Primăria a obținut finanțare guvernamentală prin PNDL în vederea modernizării spațiilor astfel încât unitatea să obțină autorizațiile de securitate la incendiu. Primarul Cosmin Andrei spune că indiferent de perioada în care ar fi demarat aceste lucrări, copiii tot nu ar fi venit în clase, pentru că șantierul va fi deschis un an de zile.

„Lucrările de reabilitare ale acestui imobil se întind pe un an de zile, pentru că discutăm de o reabilitare serioasă, cu fonduri de la Guvern. Cu siguranţă nu s-ar fi finalizat în perioada vacanţei de vară. Dacă nu accesam fondurile acestea nu reabilitam grădiniţa şi nu aveam un aviz pentru securitate la incendiu. Lucrurile acestea le facem pentru îmbunătăţirea infrastructurii de învăţământ iar Ministerul Educaţiei prin IŞJ poate găsi alternative. A durat procedura de licitaţie şi dacă nu începem reabilitarea acum există riscul să pierdem fondurile care sunt guvernamentale nu din bugetul local”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

La grădinița nr. 22 învață 292 de preșcolari care sunt împărțiți în 11 grupe, iar distribuirea lor în alte spații este imposibilă. Așa că micuții au fost trimiși acasă, să desfășoare orele online. Prof. Gabriel Hîrtie, inspector școlar general:

„Ordinul de demarare al lucrărilor este semnat de primarul municipiului Botoșani. Din informarea oficială pe care au transmis-o către grădiniță, se stipulează 12 luni de la data începerii lucrărilor. Noi sperăm să nu fie nevoie de cele 12 luni, constructorul să finalizeze lucrările cât mai rapid pentru ca preșcolarii să revină la grădiniță. Dat fiind numărul prea mare de copii, nu am avut spațiu fizic unde să mutăm acești preșcolari. În momentul de față, activitatea lor se desfășoară în mediul online până se finalizează lucrările de modernizare„, a declarat Gabriel Hîrtie, inspector şcolar general al IŞJ.

Conducerea primăriei susține că dacă nu ar fi demarat lucrările conform calendarului, ar fi pierdut finanțarea.