Havârna: Cea mai mare incindență din județ: 10,45 de infectări cu SarsCov-2 la mia de locuitori

Rata de infectare cu virusul COVID-19 în localitatea Havârna din judeţul Botoşani a depăşit, sâmbătă, pragul de 10 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore în comună au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 13 persoane, iar cifra totală a infectărilor cu Sars Cov-2 a ajuns la 45, ceea ce a făcut ca incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile să fie de 10,45 cazuri la 1.000 de locuitori.

Potrivit autorităților sanitare, sursa infectării comunitare cu virusul COVID-19 din această localitate a reprezentat-o slujba religioasă de Bobotează, a declarat, vineri, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Nechifor.

Autorităţile judeţene au cerut avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru carantinarea localităţii, însă adoptarea acestei măsuri a fost amânată.

Primarul comunei Havârna, Rodica Baltă, a anunţat, în aceeaşi şedinţă a CJSU, că a dispus închiderea, începând de vineri, a pieţei din localitate. Polițiștii desfășoară controale intense în zonă.

Comuna Havârna are o populaţie de 4.308 locuitori.

La nivelul judeţului Botoşani, indicele de infectare cu noul coronavirus era joi de 1,49 cazuri la 1.000 de locuitori.
Rata de infectare mai depăşeşte 3 la mie doar în comuna Tudora, acolo unde se înregistrează 3,39 cazuri la 1.000 de locuitori.