Identitate​ ​românească​ ​falsă​ ​cumpărată cu 100 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetățean din Republica Moldova, pasager într-un microbuz, un document cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi  falsificat.

În data de 17 octombrie 2021, în​ ​jurul​ ​orelor 17.00, în​ ​Punctul de Trecere a Frontierei​ ​Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat​ ​pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei C.T., cetățean din R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, pasager într-un microbuz înmatriculat în România.

În Baza Analizei de risc pelinia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, ​oamenii legii descoperind, asupra bărbatului, într-o borsetă, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care avea imprimată fotografia acestuia.

Având Suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat documentul contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a obține un loc de muncă mai bine plătit.

În ​cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

(Visited 13 times, 1 visits today)