În această toamnă se va constitui Consiliul Local al Tinerilor Liceeni

Elevii botoșăneni vor forma un consiliu local “din umbră”, for în care vor propune, vor analiza și vor dezbate proiectele importante pentru comunitate.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani implementează, până în 15 noiembrie 2021, proiectul ”Îmi pasă, mă implic”.

Toate liceele din municipiul Botoșani vor avea reprezentare în Consiliul Local al Tinerilor Liceeni, cadrul în care tinerii vor putea să-și exprime părerile asupra unor proiecte importante pentru comunitate. CLTL va fi organizat după modelul consiliilor locale.

Reprezentarea se va face conform unui algoritm care ţine cont de numărul de elevi din fiecare liceu.

“Scopul proiectului pe care dorim să-l implementăm este creșterea nivelului de educație cetățenească al tinerilor, iar obiectivul principal este informarea și instruirea unui număr de 23 de elevi în vederea unei mai bune cunoașteri a administrației publice locale și a mecanismelor de funcționare ale acesteia. Practic oferim copiilor noștri posibilitatea de a se implica activ în problemele comunității și a înțelege mecanismele legislative de soluționare și de gestionare a acestora. Eu sunt convinsă că aleșii locali botoșăneni se vor uita cu atenție la dezbaterile Consiliului Local al Tinerilor Liceeni care, de ce nu, ar putea forma viitorii reprezentanți ai administrației locale a municipiului”, a declarat prof. Mihaela Huncă.

Consiliul Local al Tinerilor ar urma să susțină şedinţele în Sala „Mihai Eminescu” a Primăriei Botoşani, acolo unde îşi desfăşoară activitatea şi deliberativul local.

 

(Visited 54 times, 1 visits today)