Incendiu de proporții în comuna Vlăsinești

Pompierii din Săveni și Botoșani au intervinit cu trei autospeciale cu apă și spuma, de mai bine de o oră, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de furaje de pe raza localitatii Sârbi, comuna Vlasinesti.

La sosirea forțelor de intervenție la fata locului, ardeau furajele, existând pericolul de propagare a flăcărilor la construcțiile din imediata vecinătate.

Misiunea pompierilor este una de durată, deoarece trebuie verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

Incendiul a fost localizat și stins în limitele găsite.
În incendiu au ars aproximativ 45 tone furaje, depozitul construit din lemn, acoperișurile a doua adăposturi pe cca. 15 mp și cinci copaci (salcâmi).

Pentru stingerea incendiului și inlaturarea efectelor au intervenit 17 pompieri militari și voluntari, cu trei autospeciale. Primăria Vlasinesti a pus la dispoziție doua tractoare cu cisterne cu apă și un buldoexcavator.
Cauza probabila fiind autoaprinderea.

În această seară, un alt depozit de furaje din gospodăria unui localnic din satul Viisoara Mare, comuna Viisoara a fost cuprins de flăcări.

La fata locului s-au deplasat doua echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi și Punctului de Lucru Darabani, precum și pompierii voluntari din Viisoara și Havarna.
La sosirea forțelor de intervenție, ardeau furajele și un saivan de oi, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o remorcă agricolă.