Începe concursul de titularizare pentru cadrele didactice

518 candidați din județul Botoșani s-au înscris la concursul de titularizare din acest an. Cei mai mulți, 90, speră la o catedră în învățământul primar, 73 vor să profeseze în învățământul preșcolar iar 59 s-au înscris pentru disciplina educație fizică.

Inspectoratul Școlar Județean a stabilit centrele de concurs pentru concursul de titularizare din acest an. Acestea vor fi deschise la Colegiul Național “Mihai Eminescu” și la Liceul cu Program Sportiv.

Examenul scris de titularizare se va desfășura pe 17 iulie 2019. Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Deasemeni, au intrat în linie dreaptă și pregătirile pentru Examenul Naţional de Definitivare în Învăţământ.
Cele146 de cadre didactice botoşănene înscrise vor susţine proba scrisă pe 24 iulie, la Liceul cu Program Sportiv Botosani.
Primele rezultate vor fi afișate pe 31 iulie, iar contestațiile vor fi depuse până pe 1 august și soluționate până pe 4 august.

Rezultatele finale vor fi anunţate pe 5 august iar validarea rezultatelor prin ordin al ministrului educației naționale este programată pentru perioada 9 – 14 august.