Încrâncenare în CL pentru funcțiile de membru în CA la Eltrans

Consilierii locali se vor întruni, astăzi și mâine, în două ședințe de Consiliu Municipal, care au pe ordinea de zi același subiect: numirea membrilor Consiliului de Administrație la Eltrans.
Primarul Cosmin Andrei a convocat ședința de consiliu astăzi, la ora 13.00 , în timp ce grupul aleșilor liberali plus USR și PRO România, 12 la număr, sunt convocați pentru data de 7 aprilie, la ora 10.00, tot în sala Casei Sindicatelor.

Aceștia din urmă susțin că evaluați favorabil de o societate de profil sunt Carmen Achiței, Victor Ivănescu, Cristian Hrițcu, Adrian Poclid și Serghi Cracană.

Grupul consilierilor social-democrați vor să desemneze alte persoane pentru același Consiliu de Administrație al societății de transport local, provizorii, până la o nouă evaluare.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu, spune că ambele ședințe sunt covocate legal, conform regulamentului și codului administrativ.

„Noi, Consilierii Locali am dat un vot negativ pentru această etapă a concursului care s-a desfășurat conform legii 109. Deci, expertul independent a ales cinci persoane în baza unui punctaj. Noi am considerat că scrisorile de intenție pe care aceste persoane le-au prezentat către Consiliul Local nu corespund viziunii noastre actuale. Nu am ales nicio persoană din cele cinci candidate la concurs. Deci, concursul trebuie să se rei. Până la reluarea concursului va fi un Consiliu de administrație provizoriu pentru o perioada de 4-6 luni”, declara Bogdan Buhaianu, viceprimarul municipiului Botoșani.

Desemnarea membrilor Consilului de Administrație se impune mai ales că, după votarea bugetului local, atât Eltrans, cât și celelalte 3 unități din subordinea Consilului Local, își vor aproba propriile bugete.