INTERNET GRATUIT pentru patru localități din județul Botoșani. VEZI despre ce localități este vorba

Conectivitatea la internet a devenit un element esențial pentru viața de azi a oamenilor. Însă, nu toți cetățenii își permit acces la internet, la informații. Tocmai de aceea sunt necesare programe, proiecte care să asigure o accesul la internet.

În România există un decalaj foarte mare între zona rurală și zona urbană în ceea ce privește accesul la internet. Acest decalaj poate fi redus și prin programul „#WiFi4EU”, derulat de Comisia Europeană.

Comisia Europeană (CE) a anunţat, vineri, lista localităţilor câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU. Printre ce cele 224 de localităţi din România care vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless, 4 sunt din județul BOTOSANI.

Astfel, municipul Dorohoi, alături de comunele Păltiniș, Ibănești şi Cristinești, figurează pe lista câştigătorilor și vor putea oferi pentru, localnici sau vizitatori, acces gratuit la internet în spațiile publice, aducând astfel accesul la internet mai aproape de cetățeni în viața lor de zi cu zi.