Intervenții ale jandarmilor la apeluri telefonice

Cele trei solicitări telefonice primite în cursul zilei de duminică, 12 mai a.c., în urma cărora au intervenit jandarmii în municipiul Botoșani, s-au finalizat cu întocmirea actelor de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,distrugere”, ,,lovire și alte violențe” și ,,tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Primul apel a fost la ora 15.25, când un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice a distrus ecranul unui aparat electronic de jocuri de noroc dintr-un local specializat de pe strada Mihail Kogălniceanu, nemulțumit de modul ,,defectuos” de funcționare a acestuia, după propria afirmație.

Cel de-al doilea apel telefonic a venit în jurul orelor 20.00 de la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean Mavromatti, după ce un tânăr de 20 de ani a spart două geamuri de la ușile de acces și a adresat injurii și amenințări personalului medical și agentului de pază, după care a plecat.

Jandarmii l-au depistat în apropierea spitalului și l-au condus la U.P.U. pentru acordarea de îngrijiri medicale, deoarece la pumnul mâinii stângi avea o plagă care sângera, ulterior fiind transportat la Secția de Psihiatrie.

Ultima solicitare de acest gen a fost primită puțin înainte de miezul nopții, echipajul de jandarmi care a intervenit găsind o femeie cu urme de sânge la nivelul feței, în apropiere de intersecția Bulevardului George Enescu cu strada Pacea.

La mică distanță, jandarmii au identificat un bărbat cu mâinile pline de sânge, care țipa și înjura, tulburând liniștea locatarilor de la imobilele din apropiere.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul și-a agresat soacra, lovind-o în mod repetat cu pumnii și picioarele în timp ce aceasta se afla la volanul unui autovehicul, spărgând și două geamuri de la portiere.

Femeia a ajuns în cele din urmă la spital, din cauza rănilor suferite, iar ginerele la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, pentru întocmirea actelor procedurale prevăzute de Codul Penal.

În toate cele trei cazuri, actele întocmite de jandarmi vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani în vederea competentei soluționări.