IPS Teofan a fost și în acest an la sărbătoarea orașului, patronat de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! – VIDEO/GALERIE FOTO

VIDEO:

Astăzi, 23 aprilie 2017, când Biserica Ortodoxă îl serbează pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Botoșani, pe o scena special amenajata în curtea lăcăşului de cult.

La slujbă au fost prezenţi și prefectul judeţului Botosani, Dan Șlincu, președintele Consiliului Judeţean Botoșani, Costică Macaleţi, primarul Cătălin Flutur și viceprimarul Marian Murariu.

Pe parcursul întregii slujbe, credincioșii s-au putut închina la racla ce adăposteşte fragmente din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfinţilor Doctori fără de arginţi Epictet şi Astion, aduse de la Mănăstirea „Sfânta Treime“ – Ştiubieni. Acestea vor rămâne așezate spre închinare până în Duminica Mironosiţelor, 30 aprilie 2017.

La final, credincioşii au primit din partea municipalităţii botoşănene sarmale, cozonac si câte un pahar de vin.

Biserica „Sfântul Gheorghe“ a fost ctitorită în anul 1551 de Elena Rareş, Sfântul Gheorghe fiind și ocrotitorul municipiului Botoșani.