JOLDESTI – 2018: Pe urmele lui EMINESCU -VIDEO/FOTO

VIDEO:

Ast​ăzi, la Conacul Iuraşcu din satul Joldeşti, comuna Vorona, a avut loc Decernarea premiilor CONCURSULUI NAŢIONAL DE POEZIE Şl INTERPRETARE CRITICĂ A OPEREI EMINESCIENE „PORNI LUCEAFĂRUL…”. Cea de XXXVII-a ediţie a oferit recunoaştere tinerelor talente literare din ţară şi de peste hotare, prin premiiile conferite de cele mai importante reviste şi edituri din ţară şi din diaspora.

Gazdele au oferit un spectacol susţinut de membrii Societăţii Culturale „Raluca Iuraşcu” din Vorona, pe versurile lui Mihai Eminescu, poetul care a adus la Vorona zeci de scritori şi poeţi din întreaga ţară.

Zeci de tineri care iubesc poezia, literatura, critica literară şi pe Eminescu, au fost răsplătiţi, astăzi, la Joldeşti, cu cele mai importante premii din cariera literară.

Au intrat în rândul celor peste 600 de poeţi care au debutat odată cu participarea la acest concurs.

Organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani și Consiliul Județean Botoșani , evenimentul care a marcat 129 de ani de la moartea poetului naţional a mai cuprins prezentări de cărţi apărute la editurile partenere bşi un Recital de poezie „Poeţi români la Eminescu acasă”.