La volan fără a deţine permis de conducere corespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din Republica Moldova care se afla la volanul unui microbuz fără a deţine un permis de conducere corespunzător categoriei respective.

În data de 25 septembrie, a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieşi din România, un cetăţean din Republica Moldova, şofer al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova.
Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto a prezentat permisul de conducere valabil pentru categoriile A,B,C şi D1.
Deoarece în certificatul de înmatriculare mijlocul de transport era omologat cu un număr de 21 de locuri, pentru conducerea autovehiculuilui în cauză, bărbatului îi era necesar permis de conducere valabil pentru categoria D.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

(Visited 101 times, 1 visits today)