Legea Pensiilor, modificată. Ministrul Muncii a făcut un anunț de ultimă oră

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că specialiștii din cadrul Ministerul Muncii și din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice au refacut cele 3 aliniate despre care Curtea Constituțională a decis că nu sunt clare. „Vă reamintesc că din cele 183 de articole ale Legii Pensiilor, CCR a solicitat clarificari doar în cazul a 3 aliniate. Am clarificat definiția contribuabilului precum și aspectul referitor la contribuția de asigurări sociale datorate da angajat, dar calculate și plătită de angajator”, a declarat Budăi.

Am lămurit și întrebarea ridicată în ceea ce privește pensia de invaliditate, care poate fi obținută indiferent de vechimea de muncă. Propunerile vor fi înaintate în comisia de muncă și, dacă e cazul, sa fie amendate de parlamentari.

Marius Budăi consideră că procesul de recalculare a pensiilor a fost întârziat de contestația depusă de opoziție. Avem de recalculat circa 5 milioane de pensii. Opoziția nu vrea altceva decât să amâne, ba chiar să anuleze noua lege a pensiilor. Vă spun că, până în prezent, pe legea 221 /2018, am emis 47.000 de decizii și am pus în plată 39.000.