Liberalii au ales echipa care va conduce PNL. VEZI cine va ocupa principalele funcții în partid

Primul câștigător al echipei de conducere, Rareș Bogdan, a obținut 1.107 voturi pentru funcția de prim vicepreședinte, în timp ce Adrian Veștea, din echipa lui Ludovic Orban, a obținut 690 de voturi.

De asemenea, pentru funcția de prim vicepreședinte, Gheorghe Flutur a obținut 1674 de voturi, iar Vlad Nistor – 125. De asemenea, tot pentru prim vicepreședinte, Iulian Dumitrescu a obținut 1620 de voturi, Lucian Bode – 1.551 de voturi.

Dan Vilceanu a obținut 1743 de voturi pentru funcția de secretar general.

Pentru funcția de vicepreședinte regional sud a câștigat Ciprian Pandea, cu 123 de voturi, în timp ce Virgil Guran a obținut 108 voturi.

Vicepreședinte regional pentru zona Ilfov București este Hubert Thuma, cu 208 voturi. Vicepreședinte pe administrație va fi Florin Roman, care a obținut 1336 de voturi. Contracandidatul său Laurențiu Leoreanu, susținut de Orban, a primit 445 de voturi.

Vicepreședinte pe politică externă va fi Robert Sighiartău, care a primt 1186 de voturi, în timp ce Siegfried Mureșan are 630 de voturi.

Vicepreședinte pentru mediu este Mircea Fechet, cu 1363 de voturi.

Funcția de vicepreședinte pentru regiunea vest va fi Marcel Vela, care a primit 161 de voturi.

Vicepreședinte pentru depturile omului va fi Alina Gorghiu, care a primit 1124 de voturi, în timp ce Violeta Alexandru are 625 de voturi.

Vicepreședinte pentru regiunea nord-est va fi Nelu Tătaru, cu 215 de voturi.

Vicepreședinte pentru economie va fi Virgil Popescu, care a primit 1291 de voturi, în timp ce Alexandru Nazare a obținut 525 de voturi.

Pentru funcția de vicepreședinte pentru transporturi, Alin Nica a obținut 1377 de voturi, Antonel Tanase – 331, iar Mircea Toader – 75.

Vicepreședinte pentru agricultură va fi George Scarlat, care a primit 1155 de voturi.

Trezorier PNL va fi Stelian Bujduveanu, care a primit 1676 de voturi.

UPDATE 12.25. Mare parte din apropiații lui Ludovic Orban și-au retras candidaturile.

Virgil Guran, deputat PNL: „Dacă eu voi candida, ar însemna să facem două tururi și să vă țin patru ore. Nu vreau să rămân în memoria dumneavoastră ca cel care v-a ținut patru ore în plus. Vreau să rămân în memorie omul care, dacă a promis, a rămas lângă Orban chiar dacă a pierdut”.

Nistor Gheorghe Vlad, europarlamentar PNL: „Sper că nu vă imaginați niciunul despre mine că aș fi naiv. Știu exact ce șanse am. Asta e motivul pentru care, pentru a va scuti de o plictiseală suplimentară încep prin a va spune că îmi retrag candidatura”.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL: „Îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepreședinte, dar rămân la dispoziția PNL. Nu plec nicăieri”.

Ludovic Orban a venit la Romexpo, dar s-a așezat în spatele sălii. Nu a mai mers în față, doar a stat de vorbă cu liberalii care mai sunt de partea lui.

Dan Vîlceanu este nominalizat pentru funcția de secretar general.

Pentru funcțiile de prim-vicepreședinte au fost nominalizați Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Rareș Bogdan.

Aceștia au fost nominalizați de Florin Cîțu.

În Consiliul Național vor candida și liberalii propuși de Ludovic Orban pentru aceste funcții de conducere.

La Consiliul Naţional vor participa 2.000 de delegaţi.

La începutul lunii septembrie, Statutul PNL a fost modificat, una dintre schimbări vizând creşterea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17.

Florin Cîţu a câştigat sâmbătă mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. El a obţinut 2.878 de voturi „pentru” din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban – 1.898 de voturi „pentru”.

De asemenea, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Curţii de Arbitraj cu 2.381 de voturi, iar Mihai Barbu – preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori cu 3.808 voturi.

(Visited 113 times, 1 visits today)