Liberalii au marcat la Botoșani Ziua europeană fără mașini

Pe 22 septembrie este marcată „Ziua europeană fără mașini”. Organizația Municipală PNL Botoșani a promovat duminică, mersul pe bicicletă ca alternativă la automobile, ca un semnal de alarmă că mobilitatea sporeşte calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi a obezităţii.

Scopul acestei zile este de a descuraja, pe cât posibil, mersul cu mașinile în favoarea utilizării bicicletelor sau mai mult, a mersului pe jos. Este o acțiune inițiată de mine în 2012, atunci când eram proaspăt președinte al Organizației Municipale de Tineret Botoșani și care de-a lungul anilor, a intrat în calendarul de acțiuni a PNL”, a declarat Sorin Cornilă, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri a PNL Botoșani.

Botoșăneni de toate vârstele au devenit bicicliști pentru o zi, s-au echipat corespunzător și au parcurs, alături de liberali un scurt traseu prin municipiu, pornind din fața Primăriei Municipiui Botoșani, finish-ul fiind în parcarea Magazinului Botoșani.

“În multe orașe din întreaga lume această zi determină autoritățile locale să ia măsuri permanente în vederea încurajării utilizării bicicletelor sau a altor mijloace alternative pentru a se deplasa mai ușor și în consecință, pentru a diminua efectele poluării”, a spus Viorel Iliuță, președintele Organizației Municipale PNL Botoșani.

În ziua fără mașini însuși președintele țării, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de conștientizare, precizând că “într-o lume afectată tot mai mult de schimbările climatice cauzate de poluare, protejarea mediului înconjurător devine obligația și responsabilitatea noastră, a tuturor”.