Liceul Tehnologic Todireni derulează proiectul Erasmus+ intitulat: „ Euro mobilitate și învățare în formarea vocațională”.

Astfel,14 de elevi din clasele a X a și a XI a, având specializarea confecționeri produse textile au participat în perioada 18 februarie 2019– 13 martie 2019 la stagii de pregătire practică în Granada, Spania.

Desfășurarea stagiilor de pregătire practică a elevilor a fost facilitată de partenerul Mep Europrojects Granada . În cadrul stagiilor de pregătire practică din Spania, elevii au desfășurat activități practice la sediul partenerilor Hita y Arcos și Penela e Hijos .

Stagiile de pregatire practică din străinătate au rolul de a oferi elevilor lipsiți de posibilități șansa de a realiza o pregătire practică atractivă, la standarde înalte, în cadrul unor firme din domeniul textil care lucrează cu utilaje și tehnologii moderne din domeniul textil.
Pe parcursul celor 18 zile , participanții elevi au dobândit abilități practice, cunoștințe și atitudini specifice domeniului .

Deasemenea elevii și-au completat pregătirea culturală prin cunoașterea culturii și istoriei Andaluziei, regiune a Spaniei vizitând orașele Cordoba, Sevilla,Malaga,Gibraltar dar și diferite obiective istorice din Granada (Mănăstirile San Jeronimo și Cartuja, Capela Regală, Catedrala din Granada, Palatul Alhambra).

În urma stagiului au fost eliberate certificate de participare la mobilitate. De asemenea, prin realizarea documentelor de mobilitate Europass, reies competenţele dobândite în perioada stagiului.

Am participat la acest proiect în calitate de profesor coordonator și profesor însoţitor, alături de colega mea, doamna profesoară Apetrei Delia Larisa, responsabila cu selecția participanților si cu pregătirea acestora .

Organizaţia de primire a oferit participanţilor activităţi care au condus la o formare profesională de calitate. Acest fapt va determina creşterea motivaţiei altor cadre didactice și liceeni de a participa la formare profesională și implicare în mobilități VET. Participarea la acest proiect determină dezvoltarea cooperării între şcoală, agenţi economici şi comunitatea locală şi deschide noi căi de formare profesională a tinerilor, conform nevoilor identificate.

FOTO: