Liderul PNL, Ludovic Orban prezent la Botoşani

Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a aflat, joi, la Botoşani, pentru a participa la şedinţa Colegiului Director al filialei teritoriale Botoşani a PNL.

El a fost însoțit de către fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru și deputatul Laurențiu Leoreanu. La întrunirea desfășurată în Stațiunea de Cercetare din Popăuți au fost prezenți 42 de membri, majoritatea primari PNL din orașele comunele județului.

Cu această ocazie, Ludovic Orban şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la congresul din 25 septembrie.

„Știți foarte bine că mă leagă de Botoșani foarte multe amintiri frumoase. Am fost candidat în 1992 la Parlament, am bătut Botoșaniul în lung și în lat, cunosc județul foarte bine. Este un județ foarte frumos, o filială care totdeauna m-a tratat cu ospitalitate și prietenie și pe care m-am bizuit de-a lungul carierei mele politice și care a fost alături de mine la marea majoritate a congreselor la care eu am candidat pentru diverse funcții”, a declarat Orban.

El a declarat că, atât timp cât este preşedintele partidului, niciun parlamentar al PNL nu va vota o moţiune de cenzură împotriva unui guvern liberal și a atras atenția că primarii liberali care beneficiază de finanţări guvernamentale nu au obligaţii faţă de premierul Florin Cîţu și că oricine promite finanţări pentru acordarea voturilor încalcă legea.

„Orice fel de procedură de finanţare a unor proiecte de investiţii, indiferent că este vorba de finanţare prin PNDL, finanţare prin Compania Naţională de Investiţii sau Fondul de Mediu sau alte finanţări guvernamentale, se derulează în conformitate cu procedurile legale. Sunt convins că, dacă i s-a aprobat un proiect unui primar al PNL, aprobarea acelui proiect s-a făcut în conformitate cu prevederile legale. Ca atare, niciun primar nu are nicio datorie faţă de premier dacă i se aprobă vreun proiect”, a mai declarat Ludovic Orban.

Sâmbătă, în același spațiu este așteptat și contracandidatul lui Orban la președinția PNL, prim-ministrul Florin Cîțu.

(Visited 146 times, 1 visits today)