Locuințe noi pentru 60 de familii din Dorohoi

Cateva zeci de familii de dorohoieni au primit, marți, cheile de la locuințele ANL în care vor locui cu chirie, respectiv 24 de apartamente cu o cameră şi 36 de apartamente cu două camere.

Locuințele sunt construite în cartierul ANL „1 decembrie “ după un plan modern. Blocurile au subsol+parter+3 etaje+mansardă, sunt dotate cu lift si un buncăr la subsol prevăzut ca adăpost în caz de cutremur.

Beneficiarii își pot amenaja spațiul locativ urmând a putea locui abia după montarea contoarelor pentru utilități și a semnării actelor, în luna ianuarie a anului viitor.

Investiția însumează 13,9 milioane de lei și completează ansamblul de 154 locuințe existente. Cartierul va beneficia în anul 2021 de toate amenajările urbanistice necesare: drumuri și alei asfaltate, iluminat, parcări, loc de joacă pentru copii, parc, mobilier stradal, rețele edilitare și propunere pentru zonă comercială.

„Deși nu este pentru prima dată când fac acest lucru, retrăiesc aceleași emoții alături de familiile care au primit astăzi o casă nouă. Acest cartier este unul dintre proiectele mele de suflet, născut din ideea minunată de a sprijini tinerii care vor să rămână aici, acasă la Dorohoi. 60 de chei reprezintă împlinirea unor visuri pentru toți cei care au așteptat cu nerăbdare această zi. Este un nou început, o nouă etapă a vieții. Sunt fericit pentru bucuria lor și mulțumit de această realizare.”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Dorohoi, și cartierul Dumbrava Roșie va fi extins cu 32 locuințe sociale individuale, dintre care 16 locuințe aflate în faza de execuție a finisajelor interioare și alte 16 în fază de proiectare.

Pe strada Cercetaș Știubianu se construiește un nou ansamblu de locuințe sociale cu 32 de apartamente, jumătate dintre ele aflate la faza de execuție a structurii de rezistență și a zidăriei, celelalte 16 se află în etapa de proiectare. Ansamblul va beneficia și de amenajări urbanistice: alei asfaltate, iluminat, parcări, loc de joacă pentru copii și spații verzi.