Marius Budăi a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale

Ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii şi Solidarităţi Sociale, Marius Budăi, care a mai ocupat această funcţie, a vorbit în cadrul audierilor din Parlament despre majorări de pensii, de alocaţii şi de salarii, acordarea de sprijin „celor mai săraci dintre pensionari” şi persoanelor cu dizabilităţi, dar şi despre sprijin financiar pentru firme.

”Vreau să rămân un om care este în primul rând interesat de soarta copiilor dar şi a părinţilor şi bunicilor noştri, per total. În primul rând vom începe cu pensiile cele mai mici, adică cu indemnizaţia socială, care va fi majorată tot de la 1 ianuarie de la valoarea de 800 de lei la valoarea 1000 de lei dar şi majorarea punctului de pensiile la valoarea de 1586 de lei, faţă 1442 de lei cât este acum acel 10% pe care îl cunoaştem noi din comunicarea publică”, a declarat ministrul desemnat al Muncii.

Alături de Marius Budăi, nominalizat la funcția de ministru al Muncii, au fost prezenți și Doina Federovici, președinte al PSD Botoșani, senatorul Lucian Trufin, deputații Alexandra Huțu și Dan Șlincu, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea, și Andrei Bouariu, primarul comunei Vlăsinești.

„Felicitări tuturor, în mod deosebit colegului nostru ministru Marius Constantin Budai. În repetate rânduri am susținut faptul că pentru a implementa cu succes proiectele comunitățile locale, avem nevoie de susținere_locală, guvernamentală și parlamentară. Așteptările noastre sunt foarte mari și de aceea am credința că programul de guvernare propus va avea un parcurs coerent și susținut. Tocmai de aceea în perioada următoare fiecare ministru în parte, pe domeniul său de activitate va expune programul de guvernare, cu soluții concrete și responsabile”, a declarat Doina Federovici, președinte al PSD Botoșani.

(Visited 285 times, 1 visits today)