MARIUS BUDAI: „Despre cifre, minciună și manipulare cu Vasile F. Cîțu”

Guvernarea pe datorie marca Cîțu_PNL continuă în forță. De la începutul guvernării, ”fantasticul” Cîțu se imprumută la uluitoarea viteză de 1.000 de euro/secundă. Datoria guvernamentală a României a crescut cu 32 miliarde de lei în ultimele 4 luni.

Vineri, pe site-ul Ministerului finanțelor publice s-au publicat datele privind datoria guvernamentală la luna aprilie 2020. Aceste date confirmă guvernarea pe datorie.

Ca și cum nu ar fi suficient, acum începe și mistificarea datelor. Cu scopul de a ascunde opiniei publice explozia datoriei guvernamentale în PIB, Vasile F. Cîțu împarte datoria la un PIB de 1.129,3 miliarde de lei și obține în aprilie o pondere de 35,9% din PIB. În realitate, ultimele patru trimestre au înregistrat un PIB de 1.073,1 miliarde lei (TRIM II, III și IV 2019 și TRIM I 2020) așa cum arată datele oficiale și nu 1.129,3 miliarde de lei așa cum minte Cîțu pe www.mfinante.ro. Deci, ponderea corectă a datoriei guvernamentale în PIB nu este de 35,9%, așa cum mistifică Vasile F Cîțu, ci este de 37,8% din PIB, adică maximul ultimilor 5 ani.