Cele mai citite

loader-image
Botoșani
02:43, 25 aprilie 2024
temperature icon 7°C
cer fragmentat
Humidity 93 %
Wind 4 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 1 Km/h
Clouds Clouds: 55%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:05
Sunset Sunset: 19:16

Ultimele Știri

Marius Budăi, după acuzaţiile PNL: Din nou despre greaua moștenire

10 decembrie 2019 | Politica

Marius Budăi respinge cu date concrete informaţiile lansate de către guvernarea PNL, privind „greaua moştenire” lăsată de PSD.
Marius Budăi, cel care a fost ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă demontează, cu cifre, informaţiile lansate de către Guvernul PNL privind situaţia economică pe care au găsit-o după ce Guvernul PSD a picat.

„Din nou despre ‘greaua moștenire’. Investițiile nete totale în economie au crescut cu 19% la 9 luni din 2019 față de 9 luni din 2018″, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook, prezentând o situaţie comunicată de către Institutul Naţional de Statistică.”

„Pe ultima lună de guvernare a PSD, INS raportează o creștere a puterii de cumpărare a românilor cu aproape 11% (10,8%) față de octombrie 2018. Altfel spus, românii își pot cumpăra mai multe lucruri decât anul trecut.
Valoarea nominală a salariului mediu (cât au primit mai mult în mână românii, în medie) este cu 14,6% mai mare, cu mult peste rata inflației de aproape. De aceea, în termeni reali creșterea a fost cu 10,8%.
INS spulberă și acuzația PNL că guvenul PSD ar fi crescut salariile doar în sectorul bugetar. Cele mai mari creșteri ale salariilor față de luna precedentă (oct. 2019 vs. noiembrie 2019) sunt în domenii ne-bugetare:
Extracția petrolului și gazelor naturale +19,4%
Prelucrarea țițeiului +17,6%
Fabricare tutun, editare, activități producție între +3% și +8%
Afirmația că media salariilor din sectorul public este mai mare decât media din sectorul privat induce o percepție falsă pentru că se compară mere cu pere.
Structura de salariați din sectorul public este complet diferită de cea din sectorul privat. Prin natura funcțiilor publice, cea mai mare parte a angajaților sunt calificați și cu studii superioare.
În schimb, în privat sunt mult mai mulți angajați necalificați și cu studii medii, care în mod natural au salarii mai mici.
De asemenea, la stat toate contractele sunt la vedere, în timp ce la privat sunt încă contracte în zona gri (o parte mică pe cartea de muncă, iar restul prin diverse alte bonificații). Deci salariile raportate în privat sunt mai mici decât în realitate
„, a explicat Marius Budai pe facebook.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri