MARIUS BUDAI: „În goana lor nebună după voturi, PNL împarte minciuni pe bandă rulantă. Nu le pasă câte cazuri noi de infectări apar zilnic, câți decedați sunt, TOTUL PENTRU „PARLAMENTUL MEU”

În goana lor nebună după voturi, PNL împarte minciuni pe bandă rulantă. Nu le pasă câte cazuri noi de infectări apar zilnic, câți decedați sunt, TOTUL PENTRU „PARLAMENTUL MEU”, că doar a trebuit să moară oameni să am „GUVERNUL MEU”.
Acum, mincinoșii de serviciu ai PNL, ne spun că „PSD nu a majorat pensiile la fel de mult ca PNL”.
Este o minciună care poate fi demonstrată cu cifrele pe care pensionarii le cunosc foarte bine. În 2017, Guvernul PSD a majorat de două ori punctul de pensie. În ianuarie, de la 871,7 lei, la 917 lei și în iulie până la 1.000 de lei. Deci în 2017 punctul de pensie a crescut cu 14,7%.
Tot în 2017, în februarie, PSD a scutit toate pensiile de plata CAS (5,5%) și a scutit de impozit pensiile mai mici de 2.000 de lei, iar la cele care au depășit acest prag, impozitul a fost redus de la 16% la 10%.
Prin urmare, cumulând toate aceste măsuri, în 2017, PSD a crescut veniturile pensionarilor cu cel puțin 26,2%, iar pentru cei cu pensii mai mici de 2.000 de lei, creșterea a fost și mai mare. Deci, cu mult peste majorarea de 14% din 2020 care a fost de fapt o tăiere cu 65% a majorării prevăzute în Legea pensiilor adoptată în guvernarea PSD.
În cei 2 ani și 10 luni de guvernare PSD, pensiile au crescut cu circa 60% (respectiv +45% punctul de pensie și restul prin deciziile de scutire de CAS și de reducere sau scutire de impozitul pe pensii).
PSD a prevăzut creșterea cu 40% a punctului de pensie până la finalizarea mandatului legislativ de 4 ani. Nu doar că a promis-o în programul său de guvernare, dar a și legiferat-o prin Legea pensiilor care prevedea că majorarea cu 40% să aibă loc la 1 septembrie 2020, înainte de terminarea mandatului legislativ de 4 ani încredințat de alegători în 2016.
PNL a depus moțiunea de cenzură împotriva PSD și a preluat guvernarea știind bine de existența acestei obligații legale, pe care a încălcat-o ulterior.
În campania de la alegerile prezidențiale, PNL i-a mințit pe pensionari că va respecta legea, la fel cum îi minte în campania de acum că nu va majora TVA, impozite și alte taxe anul viitor (deși băncile deja au luat în calcul acest scenariu).