MARIUS OROȘANU: „Minciună și manipulare marca „Cîțu”. Mi-e scârbă de astfel de politică și de astfel de politicieni. Să vă fie rușine, ipocriților!”

Fostul consilier municipal PNL, Marius Oroșanu a lansat pe o rețea de socializare un atac dur la adresa actualului guvern. Fostul membru PNL a criticat ultimele măsuri luate de guvernul Cîțu, masuri prin care s-a suspendat aplicarea mai multor legi, printre care și cea privind salarizarea în sistemul public.

Nu vă grăbiți să mă judecați pentru cacofonia din titlu. Din punctul meu de vedere, „ca-Cîțu” a încetat să fie o cacofonie din momentul publicării, „noaptea, ca hoții”, a ordonanței de urgență prin care s-a suspendat aplicarea mai multor legi, printre care și cea privind salarizarea în sistemul public.

Am crezut în unii oameni din PNL, am crezut în unii USR-iști, dar mai presus de toate cred în lege și în predictibilitate ei, cred în dialog social și instituțional. Pot înțelege să te opui unor legi demagogice, cum a fost cea cu dublarea alocațiilor sau cea cu creșterea pensiilor cu 40%. În schimb, Legea salarizării este o lege din 2017, elaborată după câțiva ani de consultări și dezbateri, o lege a cărei aplicare a fost oricum etapizată, drepturile fiind acordate an de an, până în 2022, cu excepția parlamentarilor și a celorlalți demnitari, care și-au primit integral drepturile de la început. Când, imediat după alegeri, intervii să suspenzi aplicarea unei etape de acordare a drepturilor prevăzute de această lege ești mincinos, ipocrit, fățarnic, manipulator, nesimțit, rupt de realitate și cum mai vreți voi să spuneți.

Ce nu știu ipocriții care decid asa ceva este că an de an, cu fiecare etapă, se mai elimină din nedreptățile determinate de precedentele norme legislative. Suspendând aplicarea legii, se mențin situații aberante, printre care, de exemplu, situația în care o infirmieră debutantă are salariul cu peste 50% mai mare decât o infirmieră cu 30 de ani vechime. Iar exemplele pot continua.

Mi-e scârbă de astfel de politică și de astfel de politicieni. Să vă fie rușine, ipocriților!