Măsuri luate de Serviciul de Paşapoarte pentru a face faţă aglomeraţiei specifice sezonului de vara

Angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte sunt din nou asaltați de botoșănenii care au nevoie de documente de călătorie.

Numărul solicitărilor de pașapoarte este, în acest an, cu 270% mai mare față de anul 2020 și mai mare cu 130% față de anul 2019. În proporție de 80% sunt preferate pașapoartele simple electronice.

În luna iulie am avut 4651 de cereri, preluate la nivelul serviciului, față de 1708 cereri la nivelul anului trecut și fata de 3747 de cereri preluate în anul 2019. S-a realizat creșterea capacității de preluare de la un număr de 276 de cereri în prezent, la 318 începând cu data de mâine, iar în fucție de numărul acestor solicitări vom ajunge la o capacitate maximă de 350 de cereri. Aceste cereri sunt preluate în intervalul de lucru cu publicul, de la 08.00- 20.00, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii”, Alin Popovici, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte.

Situația este cauzată și de faptul că, așa cum permite legea, la Botoșani ajung solicitări și din alte județe, cum ar fi Iași și Suceava.

Din acest motiv, au fost luate o serie de măsuri pentru a evita decalajele la programare și pentru a respecta timpul de soluționare a unei cereri, care în prezent este de 7 minute.

„Recomandăm cetățenilor să solicite eliberarea pașaportului simplu, electronic , la domiciliu, din diferite motive: nu ne mai deplasăm la serviciul pașapoarte, nu pierdem o zi de lucru, nu mai cheltuim bani. Costul este de numai 11,3 ron. Dacă se alege această varianta, cetățeanul ne da și nouă posibilitatea de a utiliza resursa umană pentru alte activități sau pentru a oferi servicii cât mai bune”, a mai adăugat Alin Popovici, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte

Programările pentru obţinerea paşapoartelor se fac doar on-line, nemaifiind acceptate solicitări telefonice sau e-mail. Autoritățile recomandă cetățenilor să se prezinte cu toate documentele și cu taxa achitată, la data și ora la care sunt programați.Termenul de eliberate pentru pașaportul simplu electronic este de 5 zile, iar pentru cel simplu temporar de 10 zile lucrătoare.

(Visited 70 times, 1 visits today)