MIHĂILENI: Master Class-ul pentru vioară și violă “Enescu Experience”, editia a IV-a – VIDEO/FOTO

Casa lui George Enescu de la Mihăileni a fost, în ultima săptămână, gazda unei noi ediţii MASTERCLASS ENESCU EXPERIENCE. Pentru al patrulea an consecutiv, tineri violonişti şi violişti talentaţi din comunităţile româneşti au avut extraordinara oportunitate de a studia cu reputaţi profesori şi artişti, în cadrul unui proiect derulat de FUNDAȚIA CULTURALĂ REMEMBER ENESCU, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Master Class-ul pentru vioară și violă “Enescu Experience”, editia a IV-a adus la Mihăileni 13 tineri muzicieni, foarte talentati, care studiază în străinătate, la licee și universități de prestigiu din Chişinău, Londra şi Germania. Aceştia au beneficiat gratuit de cazare şi masă dar şi de cursuri de excelenţă care, în acest an, au fost predate de ALEXANDRU TOMESCU şi LADISLAU CRISTIAN ANDRIȘ.

VIDEO:

Masterclass-ul face parte din proiectul de pregătire a tinerilor muzicieni şi de construcţie a Academiei de Muzică și Arte Vizuale George Enescu de la Mihăileni.

La final, muzicienii, elevi şi lectori, au susţinut împreună un concert de gală Masterclass, iar cursanţii au primit câte o diplomă de absolvire.

În ultimii 4 ani, Violonistul Alexandru Tomescu continuă să dedice Turneul Internațional Stradivarius proiectului de restaurare a Casei George Enescu de la Mihăileni, Botoșani, casă salvată de la dispariție, dar și continuarea proiectului de construcție a Academiei de Muzică și Arte vizuale- George Enescu, locul în care compozitorul a copilărit și a compus lucrări importante.

GALERIE FOTO: