Dosare penale si mii de obiecte pirotehnice confiscate de polițiștii botoșăneni!

In perioada 19 noiembrie 2018 – 03 ianuarie 2019 au întocmit 16 dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu obiecte pirotehnice, în care sunt cercetate 16 persoane. De asemenea, au fost confiscate peste 28.000 de obiecte pirotehnice.

Pe 21 decembrie 2018, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe strada Poştei un bărbat de 47 de ani, din municipiul Botoşani, care deţinea fără drept asupra sa, în vederea comercializării, peste 8.000 de obiecte pirotehnice. Acestea au fost confiscate de poliţişti, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

După numai o zi, pe 24 decembrie 2018, poliţiştii au depistat pe aceeași stradă din municipiul Botoșani o femeie de 40 de ani, care deţinea fără drept asupra sa, în vederea comercializării, cantitatea de 906 obiecte pirotehnice. Obictele respective au fost confiscate iar pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.