Ministrul Gabriel Petrea, încă un mandat la șefia TSD -VIDEO/GALERIE FOTO

VIDEO:

Tineretul Social-Democrat și-a ales noul președinte, duminică, 12 noiembrie, în cadrul Congresului Național.

Gabriel Petrea, ministru pentru Dialog Social, a câștigat duminică un nou mandat de președinte al Organizației Tineretului Social-Democrat a PSD.

Petrea, care deține de doi ani președinția TSD, a fost votat de aproximativ 2.121 de delegați prezenți la Congresul tineretului social-democrat care a avut loc la complexul expozițional Romexpo din Capitală. El a fost singurul candidat pentru această funcție.

TSD Botoșani a fost reprezentat duminică la București de peste 40 tineri, din mai multe orașe ale județului, Bucecea, Săveni, Dorohoi, Darabani si bineinteles Botosani.

Delegația TSD Botoșani a fost condusă de președintele organizației, Bogdan Buhăianu.

Evenimentul a avut loc la Romexpo, în prezența președintelui PSD, Liviu Dragnea, și a premierului Mihai Tudose.

Președintele organizației de tineret al PSD, Gabriel Petrea, a declarat că măsurile din planul de guvernare: dublarea burselor studenților și introducerea transportului gratuit pentru studenți pe CFR reprezintă un succes al echipei tinerilor social-democrați, întrucât susținerea acestora insistent la liderii coaliției de guvernare a premers la schimbarea lucrurilor în folosul tinerilor.

„Și ideile mele se regăsesc acolo. Și în prima zi de guvernare mă bucur că am reușit să dublăm bursele studenților și acum studenții să călătorească gratuit pe CFR. Mi-au luat 10 ani, dar important este că am crezut in ideile mele, am crezut în echipă, am fost consecvent și împreună cu voi am reușit să schimbăm lucrurile în folosul tinerilor. Am câștigat și un defect în această perioadă — sunt foarte insistent cu ideile mele și foarte insistent cu susținerea ideilor în echipă,” a afirmat Petrea într-un discurs susținut la congresul TSD de la Romexpo.