Ministrul Muncii a participat la Conferința privind promovarea și consolidarea Dialogului Social în UE, Bruxelles

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, a participat în data de 6 februarie 2019, la Bruxelles, în calitate de reprezentant al Președinției României la Consiliul UE, la Conferința comună privind promovarea și consolidarea dialogului social în UE, organizată de partenerii sociali europeni.

La întâlnirea organizată de Confederația Europeană a Sindicatelor (ETUC), Confederația Întreprinderilor Europene (Business Europe), Centrul European al Angajatorilor și Întreprinderilor care furnizează servicii publice și servicii de interes general (CEEP) și Asociația Europeană a Artizanatului și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (SMEunited), Comisia Europeană a fost reprezentată de comisarul pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Incluziune și Mobilitate, Marianne Thyssen.

Dezbaterile s-au concentrat pe discutarea priorităților programului de lucru 2019-2021, cum ar fi digitalizarea și îmbunătățirea performanțelor piețelor forței de muncă și a sistemelor sociale. Partenerii sociali europeni au adoptat, cu această ocazie, noul program de lucru privind Dialogul Social European pentru 2019-2021.

“Felicit aprobarea Programului 2019-2021 care reconfirmă voința partenerilor sociali europeni de a se implica angajat în gestionarea dimensiunii sociale și a noilor provocări cu care se confruntă piața muncii și sistemele sociale de protecție, în contextul noilor forme de muncă și a noilor calificări impuse de digitalizare și tehnologizare. Pentru rezultate efective este esențial ca partenerii europeni să motiveze și să atragă partenerii sociali naționali în negocieri și în dialogul european, astfel încât interesele acestora să se regăsească în măsurile asumate prin acordurile și programele europene și să poată fi acceptate și transpuse adaptat în plan național”, a transmis ministrul Muncii și Justiției Sociale din România, Marius Budăi.