Misiunile jandarmilor botoșăneni în luna noiembrie

În luna noiembrie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoșani au executat misiuni de menţinere sau de asigurare a ordinii publice atât în sistem integrat, în cooperare cu poliţişti, cât și prin echipaje independente de jandarmi, acționând pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională, precum şi pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-Cov2.

În această perioadă, jandarmii au aplicat 637 de sancţiuni contravenționale în valoare totală de peste 200000 de lei, din care 177 au vizat fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 421 nerespectarea normelor de protecție sanitară. De asemenea, 26 de persoane au fost sancționate pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, iar 13 sancțiuni au urmărit alte genuri de fapte de natură contravențională.

În ceea ce privește faptele de natură penală, jandarmii au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală în cazul a 5 infracţiuni constatate independent, iar pe timpul acțiunilor desfăşurate în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Botoșani, jandarmii au acordat sprijin la constatarea unui număr de 10 infracţiuni.
Recomandăm cetățenilor să solicite în cel mai scurt timp intervenția instituțiilor cu atribuții în acest domeniu prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau, atunci când este posibil, prin sesizarea directă a celei mai apropiate patrule de ordine și siguranță publică, în vederea luării măsurilor ce se impun.