VIDEO/GALERIE FOTO – Momente de mare emoție duhovnicească au trăit credincioșii din Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Stroiești, comuna Lunca, la resfintirea bisericii din sat

VIDEO:

Credinciosii din Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Stroiești, comuna Lunca, au trăit, astăzi, momente de mare emoție duhovnicească.
După 32 de ani, biserica din localitate a fost resfințită. Slujba a fost oficiată de Prea Sfințitul Calinic Botoșăneanul, episcop vicar al Episcopiei Iașului, împreună cu un sobor de preoți si diaconi.
Împreună au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la care au participat enoriașii închinătorii, binefăcătorii, ostenitorii și reprezentanți ai autorităților locale și centrale: senatorii Doina Federovici și Lucian Trufin, deputatul Costel Lupașcu și consilierul județean Constantin Pătrăuceanu.
Cei care au contribuit la restaurarea sfântului lăcaş închinat Sfântului Dimitrie au primit distincţii de vrednicie.
La final, oamenii au trecut prin sfântul altar şi s-au închinat la sfânta masă.
Biserica a fost construită între anii 1874-1978 pe locul unei vechi biserici din lemn cu sprijinul Prințului Mihail Sturza și a avut prima sfințire pe 5 aprilie 1987. Lăcașul de cult a fost consolidat, reabilitat iar pictură refăcută.
Resfințirea lăcașului de cult este al doilea mare eveniment spiritual al comunității care, în acest an, pe 20 iunie a marcat 122 de ani de la nașterea, pe aceste meleaguri, a părintelui Paisie Olaru, unul dintre marii duhovnici ai României.

GALERIE FOTO: