NOVA APASRV anunță unu nou proiect de extindere a rețelei de apă în județul Botoșani

În luna martie începe implementarea unui nou proiect de extindere a rețelei de apă în județul Botoșani. 

Nova Apaserv a semnat Contractul de Servicii: „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare şi a documentațiilor de  atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din județul Botoșani, in perioada 2014-2020”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, ca urmare a semnării, la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, a Contractului de Finanţare din data de 30 iulie 2019.

Proiectul va cuprinde 14 contracte, 2 de servicii și 12 de lucrări, în mai multe localități din județul Botoșani. 

Practic, reteaua de distribuție a apei va fi extinsă în orașele Darabani, Săveni,Ștefănești și Bucecea, pe câteva străzi din municipiul Botoșani, dar și în localitățile din sudul județului, Coșula și Bălușeni. 

Ordinul de incepere a lucrărilor va fi dat pe 2 martie, iar investiția se va derula pe pe perioadă de 60 de luni, din care 20 de luni elaborarea documentațiilor. 

Bugetul total alocat in conformitate cu prevederile Contractului de Finanțare menționat este de  13 milioane de lei (fără TVA), din care, conform schemei de finanţare,99% reprezintă finanţarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, precum şi de la Bugetul Național, diferența de 1% reprezentând cofinanțarea eligibilă a Beneficiarului, asigurată de Consiliului Județean Botoșani.

Noul Proiect Major își propune atât continuarea acțiunilor de modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, demarate în cadrul Programelor anterioare, precum şi extinderea ariei de deservire a Operatorului Regional.