„O carte este un dar pe care îl poți deschide iar și iar!” -VIDEO/FOTO

VIDEO:

Cu un singur gest au evadat într-o altă lume, mai frumoasă, mai colorată, mai veselă…cu prinți, cu zâne și eroi neînfricați. O lume cuprinsă între coperțile unor cărți pe care orice copil ar trebui să le aibă, să le citească, să le trăiască magia.

Peste 150 de copii din mediul rural au redescoperit bucuria poveștilor între filele unor astfel de cărți, pe care le-au primit în dar de la Organizația de Femei a Partidului Social Democrat.

Înainte de toate mame care investesc în educația copiilor lor, femeile social democrate din Botoșani au vrut să contribuie și la educația copiilor de la sate.

Au marcat în avans Săptămâna Lecturii şi a Cărţii pentru Copii, sărbătorită anual la începutul lunii aprilie, printr-o acțiune caritabilă derulată în comuna Cristești.

Primii care au primit pachete cu cărți, creioane colorate și dulciuri au fost 50 de elevi și preșcolari de la Școala din satul Ghilănești.

Apoi, darurile au fost împărțite celor peste o sută de elevi și preșcolari din satul Unguroaia, care au fost încurajați să citească.
Astfel, copii de la sate înțeleg, poate, mai bine sentimentul de preţuire faţă de carte, interesul pentru lectură și pentru educație.

Pentru că…”O carte este un dar pe care îl poți deschide iar și iar!”

Cărți, rechizite, dar și alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de uz personal au primit de la femeile social democrate și 5 frați din comuna Cristești. Copiii, cu vârste între 8 și 16 ani, sunt elevi și sunt crescuți doar de mamă, într-o locuință mică, extreme de afectată, fără venituri și cu foarte multe lipsuri.

GALERIE FOTO:

gallery link=”file” columns=”1″ size=”large” ids=”62616,62617,62618″]