O nouă victorie a informaticienilor noștri aduce și o premieră pentru Botoșani

O ultimă competiție internațională în informatică aduce din nou premii la Botoșani. Elevul Cezar Trișcă-Vicol din cadrul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, membru al lotului național de informatică, a câștigat astăzi medalia de argint la Turneul Internațional de Toamnă de Informatică (International Autumn Tournament in Informatics) desfășurat la Schumen în Bulgaria. Aflată la a XI-a ediție, competiția a reunit în acest an peste 200 de concurenți din mai mult de 10 țări și a atras interesul a cinci echipe din România, dintre care una este cea a lotului național coordonat de botoșăneanul Adrian Panaete. Bilanțul medaliilor aduse de români în țară sună astfel: 4 de aur, 6 de argint și 14 de bronz. Seniorii, adică elevii de liceu, și-au adjudecat o medalie de aur, 8 de bronz și 4 de argint, medalia botoșăneanului Cezar Trișcă-Vicol fiind  una dintre acestea, performanța tânărului reprezentând prima medalie obținută de un botoșănean la o competiție oficială de informatică la care participă România. 

”Din primele întâlniri a avut momente de genialitate. De multe ori dă soluţii la care eu nu m-aş gândi vreodată. Toţi cei din lot sunt la un asemenea nivel, încât uneori îi depăşesc inclusiv pe antrenori. Vin cu nişte idei ce devin lecţii pentru noi, pe care le explicăm ulterior celorlalţi elevi ce intră în lot.”, declara despre Cezar, în urmă cu câteva luni, pentru Monitorul de Botoșani, Adrian Panaete, coordonatorul lotului de informatică al României, de data aceasta în calitate de profesor îndrumător al tânărului. Deși profesor la Colegiul Național ”A.T.Laurian”, Adrian face echipă foarte bună cu Cezar, elev de a XII-a într-una din clasele Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, demonstrând că botoșănenii știu să coopereze foarte bine și să aducă cinste acestor meleaguri ce ajung renumite prin astfel de rezultate. Pentru performanțele sale și ale elevilor coordonați de el, profesorul Adrian Panaete a fost recent desemnat ”Cetățean de onoare” al municipiului Botoșani. 

IATI este una dintre cele cinci competiții internaționale de prestigiu la care România are o tradiție în a participa, rezultatele foarte bune clasând-o printre cele mai tari echipe, alături de Rusia, sau Polonia. (în foto: Cezar Trișcă-Vicol în momentul în care i s-a înmânat medalia de către Krasimir Manev, fost președinte al Comitetului Internațional al Olimpiadei Internaționale de Informatică)

(Visited 10 times, 1 visits today)