Pacienții cu probleme cardiace si neurologice GRAVE ar putea fi transferați la Suceava

VEZI DECLARAȚIA COMPLETĂ ÎN FORMAT VIDEO

Pacienții botoșăneni cu probleme cardiace și neurologice grave ar pute fi transferați la Suceava. în urma unui protocol de colaborare cu Spitalul Județean de Urgență (SJU) din județul vecin. Această declarație a fost făcută de către Monica Adăscăliței, șefa DSP-Botoșani, într-o conferință de presă susținută la Prefectura.

„Am avut o discuție cu Spitalul Județean Suceava care isi doresc să colaboreze cu noi pe partea de cardiologie intervențională. Pacienții care vin în Unitatea de Primiri Urgențe și prezintă infarct miocardic acut să nu mai fie transportați până la Iași, să fie transportați în jur de două ore până la Iași, să ajungă în 25 de minute până la Suceava să i se facă coronarografie și ulterior dacă este nevoie stentare. Este o realizare extraordinar de mare că Suceava a acceptat și au venit foarte deschiși”, a declarat Monica Adăscăliței, șefa DSP Botoșani.

Totodată, Monica Adăscăliței a mai declarat că se încearca și un parteneriat pentru urgențele pe partea de neurochirurgie.