Patronul de la Microbuzul amenință cu DNA-ul pe reprezentanții primăriei

VIDEO – viceprimarul Cosmin Andrei & admnistratorul societății Microbuzul, Dumitru Balan

Dezbatere furtunoasă la Primărie intre admnistratorul societății Microbuzul, Dumitru Balan și reprezentanții primăriei Botoșani, pe marginea transportului public.

Nemulțumirea conducerii SC Microbuzul constă în posibilitatea ca Eltransul să folosească autobuze pe perioada implementării proiectului de mondernizare a transportului public în comun. Revoltat de această, posibil situație, Dumitru Bălan, patronul de la Microbuzul, consideră că în acest mod va avea parte de o concurenţă neloială din partea societăţii subordonate Consiliului Local.

Nu este normal. Acest serviciu este concesionat de către Microbuzul. SC Eltrans nu este operator de transport și este o încălcare a legii. Acest serviciu se poate da în administrare doar prin licitație.  Eu am în momentul de față un contract valabil până în luna decembrie a anului curent. Unde e garantarea acestuia, dumneavoastră dați acest serviciu de transport, gratuit, Eltransului. Am primit un răspuns de la dumneavoastră și îmi spuneți că dacă autobuzele merg pe linia de tramvai e normal să meargă. Nu e normal”. a spus Dumitru Bălan.

Secretarul Primăriei, Oana Georgescu a ţinut să-i amintească lui Dumitru Bălan că societatea pe care o administrează are un contract care expiră pe 3 decembrie şi prin declaraţiile pe care le face se antepronunță în ceea ce privește viitorul contract de transport public care va avea o valabilitate de 5 ani. 

Dumneavoastra ați pus căruța înaintea cailor, în primul rând. Discutăm despre o situație excepțională, posibilă și viitoare. Nu discutăm despre un eveniment care va avea loc mâine. Dumneavoastra aveți acum un contract care va expira la sfârșitul anului. Avem niște termeni contractuali stabiliți de comun acord care vor înceta la un moment dat. Se va face o nouă procedură iar dumneavoastra mergeți la licitație. Faptul că ați făcut credite ca să vă achiziționați mijloace noi este un fapt pe care vi l-ați asumat prin managementul care l-ați desfășurat. Deja vorbiți ca și cum deja ați fi câștigat licitația ceea ce nu mi se pare corect” , a spus Oana Georgescu.

(Visited 8 times, 1 visits today)