Patru incendii de vegetație uscată și miriște au avut loc, în această după-amiază, în județul Botoșani

Flămânzi, Bălușeni, Plopenii Mari și Pacea din municipiul Botoșani sunt zonele în care s-au produs aceste incendii. Jocul copiilor cu petardele și focul deschis în spații deschise sunt cauzele probabile ale producerii acestor evenimente.
Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, Punctului de Lucru Flămânzi și Gărzii de Intervenție Săveni, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. La Bălușeni, primii care au intervenit au fost pompierii voluntari din comună. Aceștia au împiedicat propagarea flăcărilor la locuințele din apropiere. În total, în urma celor patru incendii a fost distrusă vegetația uscată de pe aproximativ 10 hectare.
Incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ!
De ce? Pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.
Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător.

(Visited 6 times, 1 visits today)