Peste 3500 de oameni au fost prezenți în cele două zile de festival la Trușești – VIDEO/FOTO

Peste 3500 de oameni au fost prezenți în cele două zile de sărbătoare la festivalul concurs intitulat „FLORI DE BUSUIOC”, un eveniment aflat la prima ediție și organizat de Primăria și Consiliul Local.

A fost un eveniment pe durata a două zile, unde maestria interpretării cântecelor populare din diferitele regiuni ale țării dar și frumusețea tradiției portului popular a făcut ca festivalul să capete valoare încă de la prima ediție .

Ziua de sambata a fost dedicata tineretului, unde organizatorii au pregatit cu un concurs de MISS si o discoteca in aer liber.
A doua zi de festival, a inceput cu o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti, iar apoi a continuat cu defilarea si recitalurile ansamblurilor participante.

„Azi sărbătorim 100 de ani de România și 450 de Trușești. Ne-am adunat reprezentanți ai Guvernului, consilieri județeni, parlamentari. Este o zi foarte frumoasa, toată lumea e bucuroasă. Avem un concurs de dansuri populare cu participanți din mai multe județe ale tarii. Pot sa va spun ca ma simt foarte bine deoarece sunt foarte mulți participanți la concurs și foarte mulți spectatori”, a declarat primarul localității Trușești Ailenei Petru Grișa.

VIDEO:

Participarea numeroasă a ansamblurilor din județul Botoșani dar și din Brașov, Argeș, Bistrița Năsăud și Caraș Severin a făcut că juriul să decidă cu greu marele câștigător al primei ediții a festivalului.
Într-un final juriul decis. Câștigător al primei ediții a festivalului ” FLORI DE BUSUIOC” este ansamblulul …..din Topoloveni.

După evoluţia ansamburilor participante concurs, pe scenă au urcat artistii Brânduşa Covalciuc, Margareta Clipa şi Constantin Bahrin.

Alături de primarul Ailenei Petru Grișa, au fost prezenţi și prefectul Dan Slincu, parlamentarii Tamara Ciofu, Răzvan Rotaru și Costel Lupaşcu, primari din județ, consilieri județeni.

Un invitat de seama a fost Alexandru Roșca, primarul localității Lopatnic din Republica Moldova, localitate care este înfrățita cu comună Trușești.

Seara s-a terminat cu un superb foc de artificii pus la dispozitie de organizatori.

GALERIE FOTO: